Parcul Regele Mihai I

Este un parc de mare întindere al Bucureștiului, situat în partea de nord a orașului, delimitat de B-dul Prezan Constantin, B-dul Aviatorilor, Șos.Nordului, Str. Elena Văcărescu, Șos. București-Ploiești, Șos. Kiseleff. A fost construit în 1936 pe malurile Lacului Herăstrău (74 ha). Suprafața sa totală este de 187 ha. Lacul din centrul parcului face parte din lanțul de lacuri antropice al râului Colentina.

Palatul Cantacuzino

Clădirea în care se află azi Muzeul Național „George Enescu” a fost construită după planurile arhitectului Ion D. Berindey în stilul baroc francez al epocii Ludovic al XVI-lea, pentru Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost președinte al Consiliului de Miniștri, poreclit „Nababul” pentru fabuloasa sa avere. După moartea „Nababului”, clădirea a revenit fiului său Mihai care, decedând în 1929, a lasat-o prin testament soției sale Maruca, recăsătorită în decembrie 1939 cu George Enescu. Edificiul – cunoscut și sub numele de „palatul Cantacuzino” – a găzduit în preajma celui de al doilea război mondial, președinția Consiliului de Miniștri. În anul 1956, în Palatul Cantacuzino a fost inaugurat Muzeul Memorial „George Enescu” dedicat marelui compozitor român, devenit după 1990 muzeu național.

Muzeul National Filatelic

este o institutie culturala a carei misiune este de a promova cunosterea si intelegerea lumii intregi, prin studierea timbrelor, a scrisorilor sau a altor mijloace de comunicare prin posta.
Din punct de vedere etimologic, termenul „filatelie” dateaza din anul 1864, provenind din contopirea lui „philos” cu „atelia”. Rezultatul a fost acest cuvant cu semnificatia de „dragostea de lucruri libere de taxe.” Muzeul are sediul in imobilul proprietate publica a statului, aflat in administrarea Muzeului National de Istorie a Romaniei. Cladirea conceputa in stil neoclasic este realizata dupa planurile arh. Al.Savulescu.

Fântâna Cantacuzino

este un monument situat în Parcul Carol I din Bucureşti, construit într-o concepţie neoclasică. Fântâna a fost construită în anul 1870 de către George Gr. Cantacuzino, edilul Bucureştiului din acea vreme. Până în anul 1863, Bucureştiul avea o fântână monumentală, construită în secolul al XVIII-lea, de către mitropolitul Filaret al II-lea, amplasată pe dealul Filaret, cunoscută sub numele de Fântâna de pe Dealul Filaret. În timp, monumentul s-a deteriorat extrem de mult, astfel încât deşi au existat încercări de a-l salva (între anii 1861-1870), de către Consiliul Municipal, acesta a fost dărâmat în primăvara anului 1863.

Biserica Fundenii Doamnei

este un lăcaș de cult ortodox din satul Fundeni, comuna Dobroești, județul Ilfov, România. Ea poartă hramul „Sfântul Eftimie cel Mare” și se află pe șoseaua Fundeni, nr. 138, pe partea dreaptă în sensul dinspre Șoseaua Pantelimon către Șoseaua Colentina, în capătul unei grădini de trandafiri, iar la intrarea în curtea bisericii, câțiva brazi o ascund de privirile trecătorilor, încât biserica nu se vede din stradă.

Piața Victoriei

este o piață din București, Sectorul 1.
Aici se intersectează Calea Victoriei, Bulevardul Lascăr Catargiu, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Str. Paris, Bulevardul Aviatorilor, Șoseaua Kiseleff, Bulevardul Ion Mihalache, str. Buzești și Bulevardul Nicolae Titulescu.
În Piața Victoriei se află Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul de Geologie, Muzeul Țăranului Român, Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”, pe șoseaua Kiseleff (la 2 min.) Monumentul Infanteristului român (arh. J. Bolborea), la 5 min pe Bul. Titulescu intersecție cu Banu Manta, Palatul Primăriei sect.1 și Palatul Victoria, sediul Guvernului României.